ממליצים: הגר לוין ותומר בן לוי.
ארבע מדינות, שמונה פארקים לאומיים, 4828 קילומטר, שלושה שבועות.
התקופה: אמצע אוקטובר-תחילת נובמבר.
כמה הערות חשובות:
כושר– אנחנו בכושר בינוני, אני אישית לא מתאמנת אך בן הזוג שלי כן. בכל מקרה, אין לנו המון ניסיון במסלולים וטיולים אבל בכל הפארקים יש מסלולים וטיולים בכל הרמות, בדרגות קושי שונות ובאורכים שונים.
מזג אוויר– מזג האוויר היה מושלם מהבחינה שלא היו משקעים כמעט, יצא לנו מאוד טוב. ביוטה (Utah) ובאריזונה (Arizona) כשהגענו התחיל להיות כבר מאוד קר- חובה להתלבש חם. מכיוון שמטיילים גבוה יש רוח שמאוד משפיעה על הקור והחום- קחו בחשבון. בנוסף, גם אם קר, עדיין יש שמש- אנחנו למשל, חזרנו שזופים וקחו זאת בחשבון גם 🙂
עלות הטיול– עלות הטיול כולל הכל (ישנו בלוס אנג'לס אצל חבר, מה שחסך לנו כסף) הוא 35 אלף שקלים ל- 20 ימים. העלות כוללת גם שופינג (לומר את האמת לא עשינו המון, בערך 400 דולר על שופינג). כמובן שכוללת אוכל, בילויים, דלק, השכרת רכב, אוברים, אטרקציות, ביטוחים, טיסות ועוד.
יום 1- סן פרנסיסקו
יום ראשון של מסלול פארקים בארה"ב.
נחיתנו בסן פרנסיסקו (San Francisco) עם טיסה 019 של חברת אל על בשעה 06:00 בבוקר.
מהשדה יצאנו די מהר ולקחנו אובר (Uber), הורדנו את האפליקציה מראש כמובן והזמנו, עלה לנו 49 דולר כולל טיפ וכולל מס שדה תעופה. הנהגת שלנו הייתה ממש מקסימה! קוראים לה אמל וזה מספר הסלולרי שלה: 9254379225 1+. אנחנו לא יודעים אם היא תיקח אותו מחיר לא דרך אובר אבל בכללי היא נחמדה למי שצריך אדם לסמוך עליו. היא המליצה לנו על מקומות ואמרה לנו שכדאי להוריד גם את האפליקציה Lyft, שהיא אפליקציה מקבילה לאובר ולפעמים יותר זולה.
הגענו למלון, שמנו את המזוודות ויצאנו להסתובב.
ביום הראשון טיילנו מהמלון שהיה ברחוב לומברד לרחוב לומברד עם הפרחים ומשם ירדנו ל- Fisherman’s Wharf וביקרנו ב- Pier 39 עם אריות הים.
הסתובבנו באזור הנמל המקסים שהיה ממש יפה ומשם המשכנו לצ'יינהטאון, יוניון סקוור ולביי ברידג'.
יום 2:
קמנו בבוקר ואכלנו בדיינר מקסים שיש לו כמה סניפים (מסתבר) בשם Mel's Drive-In. דיינר מגניב בסגנון ישן. משם הלכנו ברגל אל The Palace Of Fine Arts ומשם המשכנו על החוף לכיוון הגולדן גייט ברידג' (Golden Gate Bridge) כשהוא ברקע כל הזמן.
שכרנו אופניים ליום שלם (32 דולר לאחד) במקום אשר נקרא Sports Basement Presidio ורכבנו מהמקום לסוסליטו (Sausalito) דרך הגשר וחזרנו עם מעבורת ל- Pier 39, ומשם רכבנו לתחנת החזרה אחרת קרובה למרינה בשם Basically Free Bike Rentals & Tours.
בגלל שהחזרנו בדיוק 3 שעות לאחר ההחזרה החזירו לנו כסף (17 דולר, זאת אומרת שילמנו במקום 64 דולר 47 דולר).
שימו לב: בסוסליטו יש שני סוגים של מעבורות שמחזירות לעיר- מעבורת אחת מחזירה לאזור בניין Pier 1 ומעבורת אחרת ל- Pier 39. כרטיס אפשר לקנות במכונה או על המעבורת, ניתן לעלות עם אופניים כמובן אך שימו לב שבקיץ כשיש עומס יכול לקחת זמן עד שתעלו. הם מגבילים את כמות האופניים שיכולים לעלות.
הנסיעה לסוסליטו היא בעיקר ירידות ומשולבת עם המכוניות- נסיעה לא פשוטה ויכולה להיות מסוכנת.
החזרה מסוסליטו לא במעבורת מלווה בעליות מאוד קשות- קחו זאת בחשבון.
יום 3:
חצי יום בילינו בסן פרנסיסקו בגולדן גייט פארק ומשם שכרנו אוטו ועשינו את דרכנו למונטריי (Monterey).
בדרך עצרנו במגדלור מדהים בשם Pigeon Point Lighthouse. עצירה מהממת, משקיפה על האוקיינוס ומאפשרת צפייה בציפורים ואפילו לוויתנים אם יש לכם מזל.
עצרנו גם בסנטה קרוז (Santa Cruz) להליכה קצרה- יש שם מין לונה פארק ממש מגניב אך פועל בשבת ובראשון בלבד.
הגענו למלון בערב אחרי נסיעות והלכנו לישון.
יום 4- טבע בסביבת סן פרנסיסקו
לאחר ארוחת הבוקר, קמנו ונסענו למסלול בשמורת הטבע Point Lobos.
שמורה שנמצאת על צוק שמשקיף לאוקיינוס עם שפע של בעלי חיים וטבע. עשינו מסלול שבו ראינו שקנאים, אריות ים וכלבי ים משתזפים. לקח לנו בערך שלוש שעות לעשות את המסלול, אך לא סיימנו אותו.
אורך המסלול כ- 10 קילומטר, ישנן מספר נקודות בהן ניתן להסתובב ולחזור.
משם נסענו לגשר המפורסם Bixby Creek Bridge ולמרינה של מונטריי.
מהמרינה בשעה 14:00 יצאנו לשיט לוויתנים עם חברת Monterey Bay Whale Watch שעלה לנו 98 דולר. ראינו מלא אריות ים, לוטרות ולוויתנים גדולי סנפיר.
יום 5- פארק יוסמיטי
קמנו בבוקר והתחלנו את נסיעתנו לכיוון יוסמיטי. בדרך עצרנו במלון במריפוסה (Mariposa), עשינו צ'ק אין, השארנו את הדברים ונסענו ליוסמיטי.
הגענו לפארק בערך בשעה 14:30 וחנינו. בהתייעצות טלפונית עם מרכז המבקרים והבנה כי בעונה הזאת מעטים מסלולי המים וכי השמש שוקעת בשעה 18:00, החלטנו לעשות מסלול שנקרא Mist Trail. נסענו בשאטל מתחנה 10 לתחנה 16- Happy Isle.
המסלול מוגדר כבינוני-קשה והינו מסלול של הלוך חזור- מגיעים לנקודת התצפית על מפלי ורנל וחוזרים. מי שרוצה יכול להמשיך לעלות עד למפלים למעלה ואף להמשיך למפלי נוואדה- כ- 40 דקות עליה נוספות עם הליכה על סלעים. המסלול נחשב בינוני עד להגעה לתצפית, ומשם ואילך- מהעליה לוורנל ולנוואדה המסלול נחשב קשה.
מפאת קוצר הזמן והשקיעה, עלינו עד מפל ורנל אך לא המשכנו לנוואדה.
התיישבנו מול ה- Emerald Pool, שזוהי בריכה שנמצאת בין המפלים, אכלנו וירדנו.
המסלול לקח בערך 3 שעות.
יום 6:
לאחר ארוחת הבוקר התחלנו בנסיעה ממריפוסה לתצפית הגליישר פוינט (Glacier Point). נסיעה של שעה וחצי שמביאה אותנו לאזור שונה בפארק.
חנינו בחניה של הגליישר פוינט ומשם יצאנו למסלול ברמת קושי בינונית שלקח לנו כארבע שעות ואורכו כתשעה קילומטר.
המסלול נקרא Illilouette Falls והוא נותן תצפית מרחוק על מפלי ורנל ונוואדה וכן תצפית יחסית קרובה על המפל עצמו. בסוף המסלול מגיעים לנהר שמזין את המפל ויש מקומות לשבת בהם, לאכול וליהנות מהנוף.
לדעתנו כדאי לעשות את שני המסלולים שכתבנו מכיוון שהם שונים מאוד ועם נוף שונה.
לאחר המסלול עשינו סבב נקודות תצפית יפות ברחבי הפארק-
Glacier Point
Tunnel View
Cathedral beach
Valley View
יש גם תצפית על הסלע אל קפיטן ועוד "חופים".
לכל הנקודות מגיעים עם רכב (אפשר גם רגלית ובעזרת השאטל), אנחנו עשינו את זה לפני היציאה לכן היינו עם רכב.
חשוב לדעת-
- שימו לב שיש שאטל שלוקח לכל מיני נקודות אך השאטל הוא בתוך הוואלי עצמו ולא מגיע לנקודות רחוקות יותר כמו Tunnel View וכמובן לגליישר פוינט.
- אנחנו כביכול היינו לא בעונה והפארק היה מפוצץ.
יום 7:
קמנו בבוקר ויצאנו ממריפוסה לכיוון הפארק הלאומי קינגס קניון. פארק יפהפיה שההגעה אליו היא בעליות ואז בירידות שמגלות נוף הררי עם עצים ומפלים.
הפארק היה משמעותית פחות עמוס (לפחות בחלקים אליהם אפשר להגיע עם המכוניות). הגענו ועשינו מסלול קליל סביב אחו שנקרא Zumwalt Meadow Loop.
משם נסענו עם המכונית לכמה נקודות תצפית-
Roaring River Falls
Grizzly Falls
Hume Lake.
הפארק עצמו בנוי כך שיש אזור אליו אפשר להגיע עם מכונית ולטייל בתוכו, אך יש אזור של הפארק אליו אפשר להגיע רק רגלית. ישנה תחנה אחרונה בה אפשר להחנות את הרכב ולהמשיך ברגל.
לצערנו היה לנו יום אחד כאן ולא הגענו מוקדם מספיק בשביל להספיק, אך ממליצים לברר על האזור "הפראי" של הפארק, האזור בו לא נגעו הרבה ידי האדם.
ממליצים לברר על ה- Paradise Valley Trail.
לאחר הפארק נסענו לויסאליה (Visalia), כשעה וחצי נסיעה מקינגס קניון וכשעה וחצי נסיעה לפארק הלאומי סקויה.
יום 8:
בויסאליה קמנו, אכלנו ארוחת בוקר בדיינר ממש כיפי וטעים בשם Black Bear Diner (מסתבר שזו רשת שיש בעוד המון מקומות).
את היום בסקויה התחלנו במסלול קצר לכיוון העץ שנחשב הגדול בעולם (לא הגבוה)-General Sherman. עשינו מסלולון קצר בין עצים ענקיים וזכינו לפגוש מקרוב איילים שלא מפחדים בכלל מבני אדם.
משם המשכנו לעץ המפורסם- Tunnel log- עץ ענק עם חור שאפשר לעבור בו עם הרכב.
משם המשכנו לעוד מסלול קצר לתצפית משוגעת על סלע ענק בשם Moro Rock. עלייה של 350 מדרגות שמובילה לתצפית פנורמית על הפארק עצמו ועל ההרים שסובבים אותו, לקח לנו בערך שעה.
לקינוח, התחלנו מסלול שנקרא Paradise Creek Trail, אך מפאת הזמן לא סיימנו אותו. מה שכן, זכינו לראות בו דוב והיינו לגמרי שנינו לבד איתו- סיום מתוק לפארקים של חצי הטיול הראשון!
מהפארק יצאנו לכיוון המלון שנמצא בעיירה בשם Bakersfield.
ימים 9, 10- וגאס
בימים האלו היינו בוגאס, אני לא אפרט כי בתכלס אין יותר מידי מה להגיד, פשוט כיף לכל מקום שהולכים.
יום 11:
בערב יצאנו מווגאס לעיירה בשם Mesquite, נמצאת כשעה וחצי מווגאס וכשעה וחצי מפארק זאיון.
רצינו לקדם את הנסיעה גם מכיוון שיוטה נמצאת שעה קדימה בשעון ולא רצינו להגיע מאוחר מדי לפארק.
יום 12- פארק ציון
הגענו לפארק בשעה 12:00 בערך. כשהגענו הסתבר שהחניה בפארק בתפוסה מלאה!
(שימו לב, זה היה יום ראשון אך למעשה לא בעונה).
לקח לנו כעשרים דקות בערך למצוא חניה במרכז המבקרים (כביכול המקום היחיד בו מותר לחנות).
לפי מה שאנחנו ראינו, אנשים חנו במקומות נוספים- בתחנה 3 (רגע לפני הכניסה לכביש 9) ובתחנה 5 (איפה שנמצא הלודג') של השאטל.
בפארק יש שאטל שפועל מהקיץ עד נובמבר שלוקח לכל המקומות בפארק שמהם אפשר לצאת למסלולים ולתצפיות.
ביום הראשון אנחנו עשינו שלושה מסלולים קצרים שהסתכמו בסוף לכתשעה קילומטר ביחד.
Pa'rus Trail- מסלול קצר וקל מאוד שמתאים גם לאופניים. מתחיל ליד תחנה מספר 1 של השאטל ונמשך עד לתחנה מספר 3. דרך טובה לראות את נוף ההרים ונהר הווירג'ין. לקחנו את השאטל לעצירה 5 ומשם יצאנו למסלול בשם Emerald Pools. עשינו את ה- Lower בלבד מכיוון שהאמצעי והעילי היו סגורים לצערנו. דבר נוסף, הבריכה בתקופה הזאת לא הייתה מלאה, היה קצת מבאס אבל המסלול עצמו עדיין יפה.
לקינוח סיימנו במסלול של קילומטר וחצי שנקרא- Zion Overlook trail. מסלול שנחשב בינוני אך לדעתנו היה קל-בינוני. המסלול מוביל לנקודת תצפית יפהפיה על הקניון. נמצא על כביש 9 בדרך ליציאה המזרחית מהפארק. ניתן להגיע אליו עם אוטו, יש חניה ועוברים בדרך במנהרה שחצובה בתוך הר.
בנוסף ביום זה עשינו עם השאטל את כל העלייה עד לעצירה 9 (האחרונה) ועד למטה- 40 דקות בערך לכיוון.
יום 13:
קמנו בבוקר, אכלנו ארוחת בוקר והתחלנו את היום במסלול של שעתיים שנקרא The Watchman Trail.
מסלול שיוצא ממרכז המבקרים שנחשב בינוני בקושי. המסלול לדעתנו חובה, מומלץ לעשות אותו בבוקר מבחינת האור. המסלול מסתיים בתצפית של כמעט 360 על ההרים והקניון.
לאחר המסלול התלבטנו מאוד מה לעשות, רצינו לעשות את מסלול ה- Narrows ופחדנו כי היה קר בחוץ והמים היו קרים (9 מעלות במים ובערך 11 מעלות בחוץ).
לאחר התלבטויות החלטנו ללכת על המסלול למרות הקור!
יצאנו מהפארק כדי לשכור ציוד, שכרנו בחנות שנקראת Zion Outfitters שנמצאת ממש בכניסה לפארק.
שכירת הציוד לקחה קצת זמן ועדיף לעשות זאת לפני הכניסה לפארק ואם מתחילים מוקדם אז יום לפני.
המסלול מתחיל בהליכה של עשרים דקות בערך במסלול שנקרא Riverside walk ומשם במקום לחזור אחורה נכנסים אל נהר הווירג'ין ומתחילים את מסלול The Narrows.
ה- Riverside walk הוא מסלול קליל ונחמד שמלווה את הנהר. ראינו בו איילים ממש מקרוב.
מסלול ה- Narrows:
המסלול מדורג כמסלול קשה והוא כמעט לגמרי מצריך הליכה במים.
יש כמה אפשרויות למסלול-
לעשות את כולו- 16 מייל לצד. נוסעים לנקודה אחרת ומתחילים אותו מלמעלה עד למטה (עד למסלול הריברסייד). מסלול זה הוא אינו הלוך חזור אלא רק לצד אחד ויכול להתבצע מלמעלה למטה בלבד באורך הזה.
מסלול Bottom-up. באופציה הזאת המקסימום שאפשר להגיע הוא ל- 4.5 שעות לכיוון. המסלול הוא הלוך חזור, מתחילים אותו בריברסייד, לאחר 4.5 שעות הליכה מגיעים לנקודת הסיום וחוזרים אחורה שוב במים. מה שנחמד הוא שתמיד אפשר להסתובב חזרה, אנחנו עשינו כשעה וחצי לכל כיוון בערך.
שימו לב- החזרת הציוד היא עד 19:00 בערב.
ההגעה למסלול היא עם השאטל (עד נובמבר וממרץ) לתחנה מספר 9. קחו בחשבון שלוקח זמן לעלות (40 דקות) ממרכז המבקרים למעלה.
כדאי להיות עירניים למצב של שטפונות- יש מידע בחנות ההשכרה וברחבי הפארק.
מקומות נוספים להשכרה- Guru Zion. כולם מחוץ לפארק.
חשוב לדעת-
כשאנחנו היינו בריכת האמרלד העליונה הייתה פתוחה דרך מסלול אחר שיוצא מתחנה 6. לנו זה כבר לא היה רלוונטי כשידענו על זה.
ממליצים לדבר עם מרכז המבקרים לא משנה לאן מגיעים- הם נותנים הסברים, מציינים מה סגור בפניכם וממליצים.
ישנם שאטלים מהעיירה Springdale שיוצאים ממספר מקומות ונכנסים אל תוך מרכז המבקרים של הפארק שמשם ניתן לקחת את השאטל של תוך הפארק. אם עמוס מאוד, אפשר לחנות בעיירה ופשוט לקחת שאטלים. שימו לב- השאטל האחרון הוא בשעה 19:15 בתוך הפארק.
אחרי המנהרה לכיוון הכניסה המזרחית של זאיון יש נופים מדהימים- זה נקרא Mt Carmel וזה כביש שממשיך מה- Overlook Trail. בנוסף יש משם גם כמה מסלולים שיוצאים לאזורים שונים לגמרי של הפארק (בערך 25 דקות נסיעה לכיוון).
אנחנו לנו בעיירה Springdale, ממש שלוש דקות מהכניסה לפארק. העיירה קטנה ומקסימה עם נוף להרים האדומים של זאיון, נהנינו מאוד ואנחנו ממליצים למרות המחיר שיחסית גבוה ליוטה.
יום 14- ברייס קניון
קמנו בבוקר מוקדם ויצאנו לכיוון ברייס קניון, נסיעה של כשעתיים דרך כביש Mt Carmel כביש מספר 9.
החלטנו לעשות יום אחד בברייס.
כשהגענו ונכנסנו למרכז המבקרים סיפרו לנו כי בחודשי הקיץ עד אוקטובר ישנם שאטלים שלוקחים ומורידים בכל מיני תחנות בפארק. בתקופה הזאת ההגעה היא דרך המכונית הפרטית ויש מספיק חניה.
גודל הקניון קטן יחסית (הפארק הקטן ביותר ביוטה).
בחרנו לעשות שילוב של שני מסלולים-
מסלול ה- Queens Garden Trail וה- Navajo Loop Trail.
מסלולים ברמת קושי בינונית ואורכם כ- 4.2 קילומטר ביחד.
חנינו בתצפית ה- Sunset Point ומשם הלכנו הליכה קצרה וקלילה לכיוון ה- Sunrise Point שמשם יוצא המסלול.
המסלול כולל ירידה לקניון שמצריכה נעליים טובות מכיוון שהחול מחליק וגם העלייה לא פשוטה.
בהתייעצות עם הריינג'רים מבחינת הנוף ומבחינה בטיחותית הם ממליצים להתחיל את המסלול ב-Queens Garden ולסיים ב- Navajo.
אחרי המסלול נסענו כ- 35 דקות עד לנקודת התצפית האחרונה בפארק- Rainbow Point, ומשם עשינו את הדרך חזרה לכניסה לפארק תוך כדי עצירה בנקודות תצפית נוספות.
ממליצים לא לפספס את ה- Natural Bridge.
שימו לב-
בתקופה שהיינו כבר התחיל להיות מאוד מאוד קר- כמה מעלות טובות מתחת לאפס. השמש חמה אבל הרוח גורמת לתחושה שהרבה יותר קר. ממליצים ממש להתלבש טוב במיוחד בכפות ידיים, רגליים, וכמובן בפנים ובצוואר.
מברייס נסענו כשעה וחצי לעיירה בשם Kanab שנמצאת כשעה וחצי מפייג' אריזונה לשם אנחנו ממשיכים.
יום 15- פייג'
בבוקר קמנו והתחלנו את הנסיעה לכיוון Page באריזונה.
קצת אחרי מעבר הגבול בין יוטה לאריזונה (חזרנו שעה אחורה) עצרנו בנקודת תצפית על אגם פאוול.
לאחר מכן המשכנו לנקודת התצפית Horseshoe Bend. הכניסה לתצפית עולה 10 דולר לרכב וישנה הליכה של בערך 10 דקות עד לתצפית.
לדעתנו המקום יפה אך עמוס ברמות (מסתבר שב- 2018 בגלל פרסום ברשתות החברתיות המקום הפך להיות מסחרי ומתויר אף מאוד). למי שלא אוהב מקומות מתויירים כמונו יכול לצאת ברגשות מעורבים לגבי המקום. הנוף היה יפה אבל לא בטוחים שזה חובה.
אני אישית לא אוהבת את הקטע של לבוא רק בשביל להצטלם. אם כבר לבוא אז אולי כדאי כשלא עמוס בזריחה או מוקדם מאוד בבוקר. אנחנו הגענו בערך בשעה 10 ולהזכיר כביכול לא "בעונה העמוסה".
משם נסענו לנקודת תצפית על סכר גלן, היינו שם לבד, היה יפה מאוד ומרשים.
בשעה 12:30 עשינו צ'ק אין לסיור באנטילופ העליון שהתחיל ב- 13:00. גם האנטילופ היה מתויר אבל כל כך מסודר שם שלא מרגישים את העומס. סגרנו את הסיור עם חברת Antelope Slot Canyon Tours by Chief Tsosie. יצאנו מאוד מרוצים. הסיור עלה כ- 160 דולר לשנינו כולל מיסים וכולי.
מהסיור נסענו כשלוש שעות לגרנד קניון- לאזור ה- South Rim. הגענו ממש בשקיעה אז הלכנו לשתי נקודות תצפית באותו היום. נסענו על כביש 64 שנחשב כביש אגרה, אך האגרה היא בעצם תשלום הכניסה לפארק כי הכביש עצמו עובר בגרנד קניון- למי שיש כרטיס שנתי לפארקים הכניסה בחינם. הכביש מקצר מאוד את הדרך לצד הזה של הגרנד קניון ובכל מקרה הכניסה לפארק גם דרך הכביש הזה.
יום 16- גרנד קניון
ישנו בגרנד קניון וילג' שנמצא ממש כמה דקות מהכניסה לפארק.
אחרי כל הפארקים וההליכות המרובות החלטנו לעשות סיבוב בנקודות תצפית בלבד עם האוטו, ניתן לעשות זאת גם עם השאטלים שיש בפארק אך כיוון שהייתה נסיעה ארוכה לפנינו העדפנו לעשות זאת עם הרכב.
נקודות תצפית שהיינו בהן: Lipan Point, Mather Point, Yavapai Point, Moran Point, Watchtower ועוד. יש המון נקודות תצפית יפות לא משנה לאן הולכים.
למי שאוהב לראות כוכבים בלילה אנחנו נכנסו לפארק בלילה והלכנו לשתי נקודות: Yavapai Point ו- Mather Point. הרגשנו כאילו הכוכבים נוזלים עלינו מרוב שראינו אותם טוב.
חשוב מאוד להתלבש חם כי הטמפרטורות היו בין 4 ל- 6 מעלות והרוח הייתה חזקה מאוד.
התמזל מזלנו ולקינוח יצא לנו לראות אייל קנדי זכר.
משם התחלנו את הנסיעה למקום שנקרא Lake Havasu City באריזונה.
העיר נמצאת לאורך נהר הקולרדו כארבע שעות נסיעה מהגרנד קניון וילג' וכחמש שעות מלוס אנג'לס (משם אנחנו חוזרים).
העיר מאוד יפה, נחשבת עיר נופש עם שני גבולות- אריזונה וקליפורניה. הטמפרטורות גם בעונה הזאת גבוהות יחסית (25-21 מעלות ביום).
שמענו רבות על כביש 66, הכביש ההיסטורי של ארצות הברית שנחשב עד היום אטרקציה תיירותית. הגענו אליו מעיירה הנקראת Williams עד לעיירה הנקראת קינגמן. לפי דעתנו בדרך שאנחנו נסענו בין שתי העיירות האלה לא הייתה סיבה לעלות עליו, הוא מאריך את הדרך ולא היו נקודות מעניינות לעצירה.
יום 17- ג'ושוע טרי
יום אחרון של מסלול פארקים בארה"ב.
יצאנו מוקדם בבוקר לכיוון לוס אנג'לס (Los Angeles) ובדרך עצרנו בפארק הלאומי האחרון שלנו- ג'ושוע טרי.
כשלוש שעות נסיעה והגענו.
אנחנו אוהבים את המדבר מאוד וזה היה מגניב להיכנס לפארק שהוא שריד של המערב הפרוע.
הפארק עצמו יחסית גדול ויש כביש שחוצה אותו בכביש שנקרא Park Blvd.
נכנסו לפארק ונסענו עם הכביש ועצרנו במקומות שרצינו, עשינו מסלול שנקרא Barker Dam שלאחר החורף יש בו מים, בתקופה שאנחנו לא היה מים אבל היי- ראינו כבשי בר.
משם המשכנו לגן קקטוסים ושמו- Cholla Cactus Garden Trail.
ומשם נסיעה לאל איי שהתארכה בגלל הפקקים וארכה כשלוש שעות נוספות.
רוצים שמתכנן טיולים מנוסה יתכנן לכם את הטיול המושלם לארה"ב?
חסכו זמן והמון כסף עם תכנון טיול בהתאמה אישית. התכנון כולל- תכנון טיול מותאם אישית, הזמנת מלונות, הזמנת טיסות ורכב במחירים סופר משתלמים, ואפילו סיוע אישי במהלך הטיול.
קצת עלינו- עם שנים של ניסיון לצד מאגר ידע עדכני מקצועי וקהילתי עצום על ארצות הברית, אנחנו נעשה לכם סדר בבלאגן ונחסוך לכם המון זמן וכסף, עם תכנון מדוקדק עד הפרט הקטן ביותר, כדי להגשים לכם את הטיול החלומי שמותאם בדיוק לכם אישית.