fbpx

הופעות ופסטיבלים

חיי לילה

לינה מפנקת

קניות

קרוזים

פארקים לאומיים

פארקי שעשועים

חסכנו לכם- 5 טיפים לחסכון בכסף בארה"ב

חסכון בכסף בטיול לארה"ב- ארה"ב היא לא מדינה זולה, בטח כבר הבנתם את זה. אבל התנהלות נכונה ומעט ידע יכולים לחסוך לכם הרבה כסף. תמצאו פה 5 טיפים מהמטיילים שלנו שחסכו להם מאות דולרים בטיול בארה"ב.
ממליצות– עדי שרביט, עידית קרוזון.

קרוזים

טיפ שיכול לחסוך הרבה כסף למי שמתוכנן לעשות קרוז- הם נוהגים לחייב באופן אוטומטי כ- 15 דולר ביום לאדם לטובת טיפ לעובדים. במצטבר זה יוצא הרבה כסף ומסתבר שאם מבקשים לבטל את זה הם לא עושים בעיות, פשוט צריך לבקש.

לנו זה חסך 200 דולר לזוג בקרוז של שבוע.

שופינג

הטיפ השני של חסכון בכסף בארה"ב היא אפליקציה שתחסוך לכם הרבה כסף- בקיץ האחרון הגשמנו את החלום של ילדינו ויצאנו לטיול משפחתי בארצות הברית.

כידוע לכולנו חלק מה"דיל" הוא שופינג אינסופי ובמיוחד כשמטיילים עם שלושה ילדים. מצאנו את עצמנו מתרוצצים בתוך חנויות האאוטלט ומחפשים את המבצעים הכי שווים ומגיעים לבסוף לקופה כדי להבין מה "הנזק".

עם שובנו לארץ בני, מתכנת מוכשר, לקח את האתגר לפתח אפליקציה מדהימה שאילו הייתה בידינו בטיול הייתה משדרגת את חווית הקניות שלנו בצורה משמעותית. שמה: SALER – smart shopping calculator. לנוסעים ולחובבי השופינג בכלל ממליצה בחום להוריד את האפליקציה! 

חשבון מט"ח– לפי הבדיקות שעשינו, הכי משתלם לפתוח חשבון מט"ח בבנק. צריך אמנם לבדוק מול הבנק שלכם, אבל ממה שראינו עמלת ההמרה בהכנסת הכסף לחשבון המט"ח קטנה כמעט בחצי מעמלת הגיהוץ מחשבון שקלי. בנוסף, מאוד קל להעביר לחשבון עוד כסף מהחשבון הרגיל שלכם בעזרת האפליקציה. משהו שחשבנו עליו רק בדיעבד והיה יכול לחסוך קצת בהוצאות זה לפתוח חשבון מט"ח עוד לפני שמזמינים טיסות או מלונות. 

הזמנת מלונות

בחרנו באתר ההזמנות HOTWIRE אחרי כמה המלצות שראינו בקבוצה הזו. הזמנו דרכו את כל המלונות שלנו ולא הייתה אפילו נפילה אחת. הדבר המגניב שהוא מציע (לצד דילים כמו באתרי הזמנות רגילים) הוא פונקציה בשם HOT RATE. מדובר במקומות אחרונים שהמלונות להוטים להיפטר מהם, אבל בגלל שהם לא רוצים שהשם שלהם יופיע ליד המחירים האלו, לא תוכלו לדעת את שם המלון עד לאחר אישור ההזמנה. יש אפשרות לפלטר על פי משתנים שונים ולפני ביצוע ההזמנה תוכלו לראות את האזור בו המלון נמצא, הדירוג שלו בטריפאדוויזר, דירוג גולשים של HOTWIRE והשירותים שהמלון נותן. שימו לב שאת הזמנות ה- HOT RATE אין אפשרות לבטל ואין עליהן החזרים. למי שמתאים שווה להשתמש בזה ואפילו לסגור את המלונות תוך כדי הטיול. 

בידור

ברודווי– למי שנמצא בניו יורק לא מעט ימים ובקטע של ברודווי, מומלץ מאוד להיכנס להגרלות. הכרטיסים במחירי רצפה ויכולים לקבל גם במקומות טובים. ההרשמה להגרלות איננה בתשלום, ואנחנו נרשמנו בכל יום (היינו עשרה ימים) וזכינו בארבע הצגות. האתרים העיקריים להגרלות: Broadway Direct שבו צריך להירשם כל ערב, ו- Lucky Seat שבו נרשמים פעם אחת וזה תופס לכל השבוע.

מוזיאונים– אם יש, קחו איתכם תעודת סטודנט/ חוגר/ תעודת שחרור. קיבלנו בזכותם המון הנחות בכניסות למוזיאונים או אטרקציות. לשאול ולא להתבייש, לפעמים יש גם במקומות הזויים כמו חנויות בגדים.
במוזיאונים (הגדולים בעיקר, כמו הטבע או המט) שווה לקחת מפה ולהתייעץ עם אחד העובדים לגבי מה אסור לפספס, כי אחרת אפשר "ללכת לאיבוד" בין התערוכות או שמאבדים את הכוח והסבלנות לפני החלקים השווים באמת. בנוסף, ברוב המוזיאונים בוושינגטון היו סיורים חינמיים שהיו ממש טובים, אם מעניין אתכם תשאלו עליהם בכניסה.

מסעדות– בשביל מסעדות שווה להוריד את אפליקציית YELP, אנחנו השתמשנו בעיקר בה. יש דירוג משתמשים באפליקציה ובנוסף אפשרויות פלטור בהתאם למה שבא לכם. לרשימת מסעדות זולות מומלצות בניו יורק.  

תחבורה והתמצאות

הטיפ האחרון של חסכון בכסף בארה"ב
סבווי בניו יורק
– בסאבווי בניו יורק אין כרטיסים לכמה ימים מלבד כזה של 7 ימים שעולה 34$ ומוגבל לשימוש של אדם אחד. אם אתם לא נמצאים בעיר שבוע, או לא חושבים שתנצלו את השווי שלו, שווה לעשות במקומו את ה- METROCARD שהוא ממש כמו הרב קו. להוציא אותו עולה דולר ופשוט מטעינים אותו כשצריכים ושווי הנסיעה הוא 2.75$. נסיעה בודדת עולה 3$.

מוניות– אם בחרתם לנסוע במונית, תורידו את האפליקציות UBER ו-LYFT. המחירים נמוכים, כבר בהזמנה מצויין כמה הנסיעה עולה כך שהמחיר לא משתנה בהתאם למסלול הנסיעה שהנהג בוחר בו, וזה פשוט כל כך הרבה יותר נוח. אובר טוב יותר למרחקים ארוכים וליפט למרחקים קצרים, אבל בתכל'ס שווה לבדוק פשוט כמה עולה בכל אפליקציה ואז להזמין, לוקח בדיוק דקה. בנוסף, בשתי האפליקציות יש אופציה של נסיעה משותפת שמוזילה משמעותית את המחיר ופשוט אוספים עוד אנשים בזמן הנסיעה, קוראים לזה Uber Pool / Lyft Shared.

התמצאות– לנסיעה בתחבורה ציבורית תשתמשו ב- MOOVIT. לרוב הוא הראה מסלולי נסיעה נוספים והרבה יותר פשוטים מגוגל מפות.
לתכנון בכלל- לשמור את כל מה שאתם רוצים לעשות או מעניין אתכם בגוגל מפות או באפליקציית MY MAPS של גוגל כנקודות ציון. כך הרבה יותר קל לתכנן מה לעשות באותו היום מבחינת הגעה ממקום למקום, וגם יש לכם רשימה של אתרים זמינים למקרה שהיום שלכם הסתיים מוקדם ממה שציפיתם.

דבר אחרון- לבדוק את מזג האוויר לא רק לפני הטיסה אלא גם תוך כדי הטיול. בניו יורק בעיקר מזג האוויר היה הפכפך ושינינו תוכניות בגללו. כדאי לשמור כמה אופציות למקומות מקורים או סגורים, שאפשר גם לוותר עליהם, כדי שיהיה מה לעשות גם כשיורד גשם בחוץ.

רוצים שמתכנן טיולים מנוסה יתכנן לכם את הטיול המושלם לארה"ב?

חסכו זמן והמון כסף עם תכנון טיול בהתאמה אישית. התכנון כולל- תכנון טיול מותאם אישית, הזמנת מלונות, הזמנת טיסות ורכב במחירים סופר משתלמים, ואפילו סיוע אישי במהלך הטיול.

קצת עלינו- עם שנים של ניסיון לצד מאגר ידע עדכני מקצועי וקהילתי עצום על ארצות הברית, אנחנו נעשה לכם סדר בבלאגן ונחסוך לכם המון זמן וכסף, עם תכנון מדוקדק עד הפרט הקטן ביותר, כדי להגשים לכם את הטיול החלומי שמותאם בדיוק לכם אישית.

 

עדיין לא הצטרפתם לקהילת הפייסבוק הגדולה לארה"ב?

כתבות אחרונות​